Nasveti za zdrave oči

Redni pregledi

Zaradi zagotavljanja splošnega zdravja vaših oči, vam priporočamo redne okulistične preglede. Osnovni pregled je usmerjen v kontrolo dioptrije za predpis očal ali kontaktnih leč. Pri uporabi kontaktnih leč so te vrste pregledi še posebej nujni, če želite ohraniti zdrave roženice

Uporaba sončnih očal

Zaščitite svoje oči pred škodljivimi sončnimi žarki z kvalitetnimi sončnimi očali. Za preprečitev nastanka pterigija ter pinguekule priporočamo redno uporabo sončnih očal.

Zdrav življenski slog

Pravilna prehrana ter aktivnost je vedno pomembna. Ne samo za oči, ampak tudi za splošno zdravje. Uživanje sadja, zelenjave (zelena listnata zelenjava kot je zelena solata, zelje,rukola, brokoli…) in omega 3 maščobnih kislin je vedno dobra ideja.

Uživanje omega 3

Za omega 3 maščobne kisline je znano, da zelo koristijo zdravju. Še posebej so koristne pri zdravljenju suhih oči ter posledično zmanjšujejo možnost vnetja oči in vek. Ravno tako zelo koristijo mrežnici in so zato pomembno prehransko dopolnilo pri bolnikih z degeneracijo makule.

Normalna telesna teža

Ohranjanje idealne telesne teže ter telesna aktivnost preprečuje razvoj sladkorne bolezni, ki lahko okvari tudi oči.

Čiščenje kontaktnih leč

Pri uporabi kontaktnih leč poskrbite za redno vsakodnevno čiščenje le teh. Pri ravnanju z lečami pazite na čistočo rok ter tako preprečite možnosti za okužbe oči.

Zaupajte lepoto in zdravje svojih oči strokovnjaku!