Terapija suhega očesa z IRPL

TearStim naprava je certificirana za zdravljenje suhega očesa zaradi disfunkcije Meibomovih žlez, ki je najpogostejši vzrok sindroma suhega očesa. Zasnovana in izdelana je v Franciji, v podjetju E-SWIN, ki je vodilni proizvajalec visokotehnološke medicinske opreme. 

Tearstim je namenjen za zdravljenje evaporativne oblike suhih oči, ki jo ima 80 % pacientov s sindromom suhega očesa.

TearStim ustvarja intenzivno regulirano pulzno svetlobo – IRPL (Intense Regulated Pulsed Light). Sposoben je generirati zaporedja enakomernih in popolnoma umerjenih svetlobnih impulzov.

TearStim oddaja “hladno svetlobo”, ki popolnoma varno stimulira Meibomove žleze preko vegetativnega živčevja. Tako začnejo Meibomove žleze ponovno  normalno delovati in izločati lipidni sloj solznega filma, vzpostavi se običajna struktura solznega filma in simptomi, povezani s suhim očesom, izginejo ali se zmanjšajo.

Ta tehnologija je neinvazivna, neboleča in popolnoma neškodljiva za oči.

Kako poteka terapija?

Terapija se izvaja po naslednjem urniku: Dan 0 / Dan 15 / dan 45  /Dan 75 (opcijsko)

Za vzdrževanje normalnega delovanja Meibomovih žlez se lahko dodatna obravnava kadarkoli spet ponovi.

Terapevtska obravnava s TearStim napravo traja le nekaj minut, sede ali leže. Oči pacienta so pokrite z zaščitnimi očali. Na očiščeno kožo spodnje veke se nanese hidrogel. S sondo TearStim naprave se aplicira serija desetih svetlobnih impulzov (bliskov) preko hidrogela na licu pod očesom, kar pacient občuti kot nežno toploto. Isti postopek se ponovi na enak način še na drugi strani.  Na koncu se gel odstrani in koža očisti z vodo.

Rezultati

Kratkotrajno, nekajminutno izboljšanje je zaznati že kmalu po prvi terapiji. Učinek po dveh terapijah traja nekaj dni do 2-3 tedne, lahko pa že med 6 do 8 mesecev. Celotno zdravljenje obsega tri terapije, po katerih bo učinek trajal od 6 mesecev do 3 let. Kasneje pa je priporočljiva letna obnovitvena terapija v obliki enkratnega tretmaja za osvežitev učinka.

Številne neodvisne mednarodne študije so dokazale učinkovitost IRPL terapije:

  • 96% pacientov je priporočilo IRPL terapijo
  • 85% pacientov je potrdilo izboljšanje simptomov suhega očesa in je zadovoljnih z IRPL terapijo
  • 55% pacientov je lahko prenehalo z jemanjem umetnih solz
  • več kot 60% oftalmologov, ki uporabljajo IRPL terapijo, je potrdilo dolgotrajen, vsaj eno leto trajajoč učinek IRPL terapije
  • 94% oftalmologov, ki uporabljajo IRPL terapijo, je zadovoljnih z napravo

Zaupajte lepoto in zdravje svojih oči strokovnjaku!