Dermalna polnila

Kaj so dermalna polnila?

Dermalna polnila so začasna polnila, katerih prednost je, da telesu niso tuja in ne povzročajo alergičnih reakcij. Naravno hialuronsko kislino telo razgradi že v nekaj dneh, zato je terapevtska hilauronska kislina preoblikovana tako, da je obstojna približno 6 mesecev. Koža z leti izgubi polnost zaradi izgube kolagena in elastina, dermalna polnila pa po naravni poti te gube napolnijo in koži vrnejo napetost. V predelu okrog oči se polnila uporabljajo pri zmanjševanju glabelarnih in očesnih gub, podočnjakov in pri polnjenju ličnic. Najpogosteje pa jih uporabljamo za izravnavo nazolabialne gube (od nosnega krila do ustnega kota), za povečanje volumna tankim ustnicam, za nepravilno oblikovane ustnice in mezoterapijo (globoko vlaženje kože).

Za aplikacijo polnil niso primerni ljudje, ki so nagnjeni k brazgotinjenju, s preobčutljivostjo na hialuronsko kislino ali z znano motnjo strjevanja krvi. Prav tako polnil ne uporabljamo pri nosečnicah ali v času dojenja. Stranski učinki so redki, največkrat v obliki rdečine ali blage otekline na mestu aplikacije.

Nazolabialna guba

Nazolabialna guba

Kaj storimo pred posegom?

Pred posegom se z vami pogovorimo o vaših željah in pričakovanjih, opravimo pregled in vam povemo kaj so realna pričakovanja in vam svetujemo. Opravimo fotografiranje obraza, saj po nastopu učinka pogosto pozabimo, kako smo izgledali prej. En teden pred posegom ne priporočamo jemanja aspirina ali drugih nesteroidnih analgetikov, saj s tem zmanjšate možnost nastanka modric.

Kako poteka poseg in kako hitro nastopi učinek?

Na poseg pridete brez ličil in krem na obrazu, obraz dezinficiramo in s tanko iglo vbrizgamo dermalno polnilo. Postopek brizganja dermalnih polnil traja nekoliko dlje, 20 do 30 min, saj moramo običajno obdelati večja področja obraza. Zato večina polnil vsebuje anestetik tako, da je aprikacija neboleča. Učinek je viden takoj, dokončno stanje pa po nekaj dneh. Traja 6 do 10 mesecev.

Na kaj moramo biti pozorni po posegu?

Po posegu vbrizgavanja dermalnega polnila 2 do 3 tedne odsvetujemo plavanje, večje fizične napore, izpostavljanje soncu, obisk savne oz. zadrževanje v zelo vročem ali mrzlem okolju. Najmanj en mesec po posegu odsvetujemo pilinge, globoko čiščenje ali laserske posege. 

Zaupajte lepoto in zdravje svojih oči strokovnjaku!