Pomlajevanje obraza

Obočesno področje je zaradi tanke kože in bližine oči specifično področje. Najprimernejša in najuspešnejša metoda pomlajevanja tega predela obraza je uporaba botoksa in dermalnih polnil. Kasneje, ko postanejo gube globlje in se pojavi odvečna koža s podkožnim maščevjem na vekah, pa so potrebni kirurški posegi, npr. blefaroplastika, lahko v kombinaciji z botoksom in polnili.

Botoks ublaži dinamične gube, to so tiste, ki v sproščenem položaju niso vidne, pri krčenju določene mišice pa nad njo nastanejo fine kožne gubice. Najpogosteje se pojavijo vertikalne gube med obrvmi, gubice v zunanjih očesnih kotičkih (t.i. račje tačke ali smejalne gubice), gube na čelu, nosu, vratu in zgornji ustnici. Pri globljih statičnih gubah, ki so prisotne stalno, pa je potrebno vbrizgati polnilo, ki bo koži nadoknadilo izgubljeno polnost. Zato je pri pomlajevanju obraza največkrat potrebna kombinacija botoksa in polnil. Razmerje je določeno individualno in zato včasih šele po večih aplikacijah dosežemo idealen naravni videz.

Preden naredimo plan terapije in začnemo z aplikacijo, je potreben temeljit pogovor z zdravnikom, ki bo sredstva apliciral. Priporočljivo je, da na pogovor prinesete fotografijo iz mlajših let in si za poseg in pogovor vzamete čas. Noben učinek ni trajen, zato boste potrebovali nadaljnje tretmaje. Ti so individualni glede na določeno kombinacijo botoksa in polnil, trajanja učinka in anatomijo obraza. Hiter in zanesljiv učinek, enostavna aplikacija ter hitro okrevanje so velike prednosti botoksa in začasnih polnil.

Pomladite vaš obraz s pomočjo botoksa ali dermalnih polnil

Kaj je botoks?

Kaj so dermalna polnila?

Zaupajte lepoto in zdravje svojih oči strokovnjaku!