Operacija sive mrene

posegi se izvajajo na lokaciji Moše Pijade 21

Operacija se izvede večinoma v lokalni anesteziji s kapljicami. Bolečine ne čutite, pač pa čutite dotik na okolne veke. Pomembno je, da med operacijo ne zapirate oči in se ne premikate. V zahtevnejših primerih se individualno dogovorimo za anestezijo z injekcijami. Pomembno je, da na poseg pridete zdravi, brez sveže infekcijske bolezni. Zdravil, ki jih jemljete, ni potrebno ukiniti, tudi zdravil za redčenje krvi ne.

Pred operacijo s kapljicami razširimo zenico in omrtvimo oko. Pred vstopom v operacijsko sobo vam preko vaših oblačil oblečemo plašč, kapo in prevleko čez obuvalo. Med posegom ležite na ravni operacijski mizi na hrbtu, prekriti čez glavo in trup in se ne premikate. Enostaven poseg traja v povprečju 15 minut. Skozi majhen rez ob robu roženice se motno naravno očesno lečo odstrani z ultrazvokom in nadomesti z akrilno umetno lečo. Po posegu lahko odidete domov s spremstvom in na dan operacije počivate. Kontrolni pregled je potreben že prvi dan po operaciji, kapljice za oči pa kapate od prvega dneva dalje 3 tedne. 

Omejitev po operaciji skoraj ni zaradi fiziološkega položaja umetne leče in majhnih rezov v oko. Do končanega zdravljenja ne smete s prsti pritiskati na operirano oko. Prav tako odsvetujemo fizioterapijo in kopanje v bazenih vse do konca zdravljenja.

Pri operaciji sive mrene se lahko vstavi različne vrste intraokularnih leč. Katera leča je za vas najprimernejša nas lahko povprašate ob pregledu.

Intraokularne leče

Preberi več…

Zaupajte lepoto in zdravje svojih oči strokovnjaku!